sunnuntaina, helmikuuta 28

Vihreitä silmukoita


Ohje: Friday anew, Ankestrick
Lanka: Fine Tweed, Rowan, väri 371 Wensley sinivihreä, 325 g (100 % villaa, 25 g = 90 m)
Puikot: 3 mm, bambu
Neuletiheys: noin 21 s ja 30 krs / 10 cm


Uudistettu versio Ankestrickin muutaman vuoden takaisesta neuleohjeesta on pehmeälle Ulysse-langalle. Valitsin kuitenkin toisin, pehmoisen tweedlangan. Rowanin Fine Tweedissä on lähes sama metrimäärä, ja sillä onnistui ohjeen löysänpuoleinen neuletiheyskin.

Mallissa on melko muhkea olkapää, jopa tyhjää tilaa hihan yläosassa. Se kannattaa huomioida, jos ei halua korostettuja hartioita. Pienillä muutoksilla sain mallista itselle sopivamman, mm. kavensin reippaasti hihan yläosaaViehkoin juttu on pidennetyt, nostetut silmukkarivit keskellä etukappaletta ja hihoja, sekä sivuilla.

3 kommenttia:

 1. Haa, mä oon joskus neulonut sen aikaisemman inkarnaation ohjeesta. Valkkasin vaan langan vähän väärin silloin, minkä jälkeen olen paljon miettinyt uusiksi tekemistä. Tää näyttää kyllä ihanalta.

  Tiedätkö yhtään mikä siinä mallissa on muuttunut? Lankako vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen valkoisen. Jos ohje on ennestään ravelrykirjastossa, tämä uusi versio on tullut siihen päivityksenä.

   Langan lisäksi on muuttunut neuletiheys ja kokojen mitoitus. Ohjeen tyyli on selkeämpi, layout on uusi.

   Paidassa on eri tavalla tehty pääntie. Vanhassa "olkasauma" on pidempi, uudessa melko lyhyt ja etu/takaosan leveys on ylhäältä kapeampi ja levenee. Vanhassa on suorempi olka, etu/takahartian leveys jatkuu suorana alas. Hihan yläosa on osin hartian päällä, on pulleampi ja leveämpi ylhäältä. Saattaa näkyä pussittavina hihoina. Luullakseni pitäisin vanhan version muodosta enemmän.

   Vanhassa saumasilmukka nostetaan kolmen kerroksen välein, uudessa neljän. Uudessa nostetut silmukat ovat myös "olkasaumassa", joka voi olla sen takia reikäisen näköinen.

   Poista
 2. Voi miten kaunis malli ja hyvä väri. Olen sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista